Roos van Doorn

Inspiratieavonden en liturgische vieringen

Liturgische vieringen 

Een liturgische viering brengt mensen nader tot zichzelf, tot elkaar en tot dat wat sommige mensen God noemen. Met behulp van inspirerende teksten, muziek en rituelen komen we op de bestaanslaag, waar we in de dagelijkse hectiek niet altijd verbinding mee hebben.

Ik ben vertrouwd met verhalen en rituelen uit vrijzinnig christelijke tradities. In vieringen waar ik voorga, is er altijd een verhaal, een uitleg, stilte en de mogelijkheid om van gedachten te wisselen met elkaar. Ik gebruik niet alleen verhalen uit de Bijbel, ook uit andere wijsheidstradities en hedendaagse literatuur. Ik voeg soms creatieve elementen toe aan de klassieke onderdelen van een liturgie.

Natuurlijk kun je ook bij mij terecht voor een viering bij een huwelijk, geboorte, uitvaart, scheiding of een andere levenswending die je wilt markeren. Jij kiest hoe het gaat. Kerkelijk of niet, dat kan allebei. Het is soms gewoon fijn om bij een grote gebeurtenis een neutrale persoon in te schakelen. We kijken samen hoe we de bijeenkomst voor alle betrokken mensen betekenisvol en waardevol kunnen maken.